Viotta is jarig!

We vieren dit jubileum uitgebreid op zondag 7 april 2019 wanneer alle Viotta-orkesten en het reünistenorkest acte de présence geven in maar liefst twee zalen van het Koninklijk Conservatorium.

In de theaterzaal speel het Jeugdorkest o.l.v Coen Stuit in samenwerking met acteur Steef Hupkes (o.a. bekend van de tv-serie Spangas) een nieuwe muziektheater-voorstelling rondom de duivelse vertelling Faust. In dezelfde zaal speelt Viotta Sinfonietta o.l.v Coen Stuit de geniale kameropera Bastien und Bastienne van W.A.Mozart, met een fantastische cast: Lilian Farahani (sopraan),  Erik Slik (tenor) en Joep  van Geffen (bas).

In de Arnold Schoenbergzaal concerteren het Viotta Juniorenensemble o.l.v. Marijn Drolsbach samen met het Voorbereidend Ensemble o.l.v. Esther Damsma. De feestelijke dag wordt besloten met een optreden van het reünistenorkest (in o.a. werk van Johannes Brahms) en het Viotta Symfonieorkest o.l.v. René Gulikers. Dit laatste orkest speelt het ontroerende Romeo en Julia van Tsjaikovski en het zelden gespeelde Çançunik van de Franse componist Florent Schmitt.

Hier kun je kaarten kopen.

Overzicht concerten:

10:45 – 11:45 uur (Theaterzaal): ‘Faust, een duivelse vertelling’ – Viotta Jeugdorkest o.l.v. Coen Stuit

12:15 – 13:00 uur (Schoenbergzaal): Voorbereidend Ensemble o.l.v Esther Damsma en Juniorenensemble o.l.v. Marijn Drolsbach

13:45 – 14:45 uur (Theaterzaal): ‘Bastien und Bastienne’ – Viotta Sinfonietta o.l.v. Coen Stuit

15:15 – 16:30 uur (Schoenbergzaal): Reünistenorkest en Viotta Symfonieorkest o.l.v René Gulikers