30 jaar Viotta!

We vieren dit jubileum uitgebreid met een grootse dag met vier concerten. Alle Viotta-orkesten en het reünistenorkest geven acte de présence in maar liefst twee zalen van het Koninklijk Conservatorium. Hier kun je digitaal kaarten kopen.

In de theaterzaal speel het Jeugdorkest o.l.v Coen Stuit in samenwerking met acteur Steef Hupkes (o.a. bekend van de tv-serie Spangas) een nieuwe muziektheater-voorstelling rondom de duivelse vertelling Faust. In dezelfde zaal speelt Viotta Sinfonietta o.l.v Coen Stuit de geniale kameropera Bastien und Bastienne van W.A.Mozart, met een fantastische cast: Lilian Farahani (sopraan),  Erik Slik (tenor) en Joep  van Geffen (bas).

In de Arnold Schoenbergzaal concerteren het Viotta Juniorenensemble o.l.v. Marijn Drolsbach samen met het Voorbereidend Ensemble o.l.v. Esther Damsma. De feestelijke dag wordt besloten met een optreden van het reünistenorkest (in o.a. werk van Johannes Brahms) en het Viotta Symfonieorkest o.l.v. René Gulikers. Dit laatste orkest speelt het ontroerende Romeo en Julia van Tsjaikovski en het zelden gespeelde Çançunik van de Franse componist Florent Schmitt.

Overzicht concerten:

10:45 – 11:45 uur (Theaterzaal): ‘Faust, een duivelse vertelling’ – Viotta Jeugdorkest o.l.v. Coen Stuit

12:15 – 13:00 uur (Schoenbergzaal): Voorbereidend Ensemble o.l.v Esther Damsma en Juniorenensemble o.l.v. Marijn Drolsbach

13:45 – 14:45 uur (Theaterzaal): ‘Bastien und Bastienne’ – Viotta Sinfonietta o.l.v. Coen Stuit

15:15 – 16:30 uur (Schoenbergzaal): Reünistenorkest en Viotta Symfonieorkest o.l.v René Gulikers