Zes orkesten in vier prachtige concerten, veel enthousiast publiek en een fantastische sfeer in de foyer dankzij de hulp van een heleboel actieve vrijwilligers! Op 7 april vierden we dat onze vereniging 30 jaar bestaat.

Het was mooi om te zien dat Viotta een bloeiende vereniging is en het was ook hartverwarmend om zoveel mensen die actief waren in de afgelopen dertig jaar te mogen verwelkomen: dirigenten, oud-bestuursleden, ereleden… Allemaal brengen ze mooie verhalen mee. Heel erg veel dank aan iedereen die voor of achter de schermen hard heeft gewerkt om dit feest mogelijk te maken!

 

Foto: annemiekkool.nl

Faust nog een keer uitgevoerd

Een van de succesnummers was de voorstelling “Faust, een duivelse vertelling” met het Jeugdorkest o.l.v. Coen Stuit en met acteur Steef Hupkes. Als je de voorstelling gemist hebt of als je hem nog een keer wilt zien, ga dan op 11 mei naar het concert als onderdeel van het festival Classical Encounters.

Foto: annemiekkool.nl

Mahler samen met het Amersfoorts Jeugdorkest AJO

De volgende Lustrumactiviteit is de uitwisseling tussen het Amersfoorts Jeugdorkest en ons Symfonieorkest. Beide orkesten samen zullen op 30 juni in het Koninklijk Conservatorium en op 14 juli in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de Eerste Symfonie van Gustav Mahler laten klinken. De eerste gezamenlijke repetitie afgelopen weekend klonk veelbelovend, dus zorg dat je erbij bent!