Datum:
11 mei 2019 14:15 - 15:00
Locatie:

Beschrijving

Concert van het Viotta Jeugdorkest bij het Festival Classical Encounters in Den Haag met het muziektheaterstuk 'Faust' met medewerking van acteur Steef Hupkes. Digitale kaartverkoop verloopt via de website van het festival.

Straatmuzikant Faust is na omzwervingen op weg naar huis… Zijn pogingen om beroemd te worden zijn op niets uitgelopen. Hij rust even uit aan de kant van de weg. Teleurgesteld in de wereld en vooral zichzelf vormt hij een gemakkelijke prooi voor de Duivel. Laat Faust zich zijn viool en daarmee zijn ziel ontfutselen?

Acteur Steef Hupkes en dirigent Coen Stuit schreven deze luchtige familievoorstelling, losjes gebaseerd op beroemde Faust-vertellingen van onder anderen Johann Wolfgang von Goethe, Thomas Mann en Mikhail Boelgakov. Het eeuwenoude verhaal over hoe de mens zijn ziel verkoopt aan de duivel in ruil voor kennis, rijkdom, macht of liefde blijft fascineren. In deze vrolijke voorstelling wisselen tekst, acteerwerk en live gespeelde muziek elkaar voortdurend af en worden bekende werken gespeeld die specifiek voor Faust-verhalen werden gecomponeerd van componisten als Berlioz, Gounod, Tsjaikovski en Grieg.