Het Symfonieorkest telt ongeveer 55 gevorderde musici tussen de 15 en 21 jaar en staat onder leiding van dirigent René Gulikers. De leden van het orkest komen voort uit de andere Viotta-orkesten, het Jeugdorkest en Jeugd Sinfonietta en door instroom van jongeren die tot dan toe ergens anders in een orkest speelden. Orkestleden komen uit Den Haag en omstreken en blijven vaak bij Viotta spelen ook als ze gaan studeren omdat speelplezier en musiceren op hoog nivo niet los van elkaar staan maar elkaar kunnen versterken.

Het orkest speelt uiteenlopend repertoire. Zo staan zowel grote klassieke werken op het programma als stukken van hedendaagse componisten. Er worden geen bewerkingen gespeeld, maar altijd originele composities. Het orkest werkt met professionele coaches, vaak afkomstig uit het Residentie Orkest. Als het je leuk om in dit orkest te komen spelen en je hebt al orkestervaring, meld je dan even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het orkest maakt om het jaar een buitenlandse reis. In 2021 zijn we door de coronapandemie in Nederland gebleven en hebben we op verschillende plaatsen in Noord-Brabant gespeeld. In de zomer van 2023 gaan we zeker weer naar het buitenland! 

Repertoire en bladmuziek

De dirigent heeft ook voor het komende jaar een uitdagend programma gekozen met veel Russische meesters. Zoals gebruikelijk speelt het orkest drie verschillende programma's en zijn er minimaal drie concerten.

Orkestleden kunnen na inloggen op de homepage in het submenu Symfonieorkest een pagina met Bladmuziek zien. Hier vind je de bladmuziek die je dit seizoen gaat spelen. Download alleen jouw partij. Op het gebruik van deze bladmuziek zitten meestal auteursrechten, waarvoor Viotta betaald heeft. Gebruik de bladmuziek dus niet zomaar ergens anders voor. Overleg eerst met je orkestbegeleider en/of dirigent als je de bladmuziek toch wilt gebruiken.