• Eefje van Wersch
  • Anthony Bourgeais

Bovenstaande Vertrouwenscontactpersonen (VCP) van Viotta zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waarom is er een VCP?

Met de VCP kunnen orkestleden of hun ouders/verzorgers zaken bespreken die moeilijk met andere personen binnen Viotta te bespreken zijn. Er kunnen zich situaties voordoen waarbij leden, dirigenten, vrijwilligers of ouders zich niet prettig of onveilig voelen. Voor deze situaties, waarbij de gebruikelijke route via orkestbegeleiders, dirigent of bestuur niet toereikend of passend is, kan je de vertrouwenscontactpersoon benaderen.

Wat doet de VCP?

De VCP is onafhankelijk, biedt een luisterend oor, steun en opvang en weet welke weg er bewandeld kan worden om tot een passende oplossing te komen. De VCP dient als klankbord, helpt eventueel bij het doen van een melding, het indienen van een klacht of het doen van aangifte. Mocht het nodig zijn en alleen op verzoek van de melder, bespreekt de VCP de vraag of klacht met andere partijen buiten Viotta en ondersteunt bij het vervolgtraject. Eén keer per jaar rapporteert de VCP anoniem aan het bestuur.