Kerstconcert door het Jeugd Sinfonietta, Juniorensemble en Voorbereidend Ensemble

Op 14 december treden de jongste Viottaleden op in een sfeervol kerstconcert. Het Voorbereidend Ensemble bijt het spits af met verschillende korte stukken onder leiding van Esther Damsma-in ’t Groen.

Daarna volgt het Juniorensemble onder leiding van Marijn Drolsbach, en ten slotte spelen de pubers van het Jeugd Sinfonietta stukken van onder andere Vivaldi. Jeugd Sinfonietta staat onder leiding van Coen Stuit.

https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl

Winterconcert Jeugdorkest en Symfonieorkest

Bij het Viotta Winterconcert gaat u luisteren naar twee orkesten, het Jeugdorkest en het Symfonieorkest.

Het Jeugdorkest speelt wat kortere werken onder leiding van Coen Stuit en het Symfonieorkest sluit af met de vrolijke tweede symfonie van Johannes Brahms.

Dit laatste orkest staat onder leiding van René Gulikers.

Kaartverkoop: klassiek.digitalekaartverkoop.nl

 

Lezingen 'Meer over Muziek' door Coen

De serie lezingen over muziekgeschiedenis voor Viottaleden "Meer over Muziek" gaat weer van start! Coen Stuit geeft een levendige uitleg over belangrijke ontwikkelingen en periodes in de muziekgeschiedenis. Hij maakt verbindingen met de muziekstukken die op de lessenaars staan van de Viottaleden. Kom eens luisteren. Het is gezellig en je begrijpt beter waarom de muziek die je speelt zo mooi is. Elke lezing heeft een thema, zie hieronder het overzicht. De lezingen beginnen om 19:45 in de kleine aula na de repetities van JO en SO.

 

datum onderwerp 
za 23 nov. Mozart en Haydn
za 18 jan romantiek deel 1
za 8 feb romantiek deel 2
za 14 mrt nationale scholen
za 18 apr lucht van andere planeten
za 9 mei  tot WO2
za 20 juni moderniteit

 

Uitnodiging algemene ledenvergadering

Op zaterdag 2 november wordt de Algemene Leden Vergadering gehouden in het Haag Montessori Lyceum. Alle leden van de Vereniging Viotta Jeugdorkesten zijn van harte welkom! 

 

Lokatie: HML, Nassau Bredastraat 3, Den Haag

Tijd 17.30 tot 19.00 uur

zaal: 1.14

 

Studiedag JS verplaatst

Op 29 sept was de studiedag van JS ingeroosterd, maar die dag is nu verplaatst naar 17 november. Reserveer deze dag even snel in je agenda!

De eerste repetities van het nieuwe seizoen

Na de zomervakantie beginnen alle orkesten weer met repeteren. Op 7 september beginnen we weer. 

15:00-16:45 Jeugd Sinfonietta o.l.v. Coen Stuit
15:15-17:00 Juniorensemble o.l.v. Marijn Drolsbach
15:30-16:45 Voorbereidend Ensemble o.l.v. Esther Damsma-in 't Groen

17:00-19:30 Symfonieorkest o.l.v. René Gulikers
17:15-19:15 Jeugdorkest o.l.v. Coen Stuit

Speel je met ons mee?

Als je tussen de 6 en 20 jaar bent, een instrument speelt, en Viotta nog niet kent: speel met ons mee! Begin september starten de repetities weer met nieuw repertoire. Zie ook de flyer hieronder.

Stuur je berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zomerconcert Juniorenorkesten VBE en JE

De repetities zijn alweer bijna voorbij maar het jaar is nog niet afgelopen! Op 13 juli geven het voorbereidend ensemble en het junior ensemble nog een laatste concert in de nieuwe Badkapel in Den Haag. Zij spelen een gevarieerd programma met composities van o.a Tielman Susato, Hans Scheeper, Franz Schubert en Gustav Mahler.

Koop nu je kaartjes hier

 

Mahler in Amsterdam!

Op 14 juli mogen we Mahler nog een keer op de lessenaar zetten. We spelen de eerste symfonie dan in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Kaartjes kun je hier kopen.

 

Zwoel zomerconcert op 30 juni!

Zondag 30 juni 14:15 geven drie Viotta-orkesten en het Amersfoorts Jeugdorkest AJO een zwoel zomerconcert in het Koninklijk Conservatorium. Sinfonietta begint met onder andere de St.Paul's Suite van Holst en het Jeugdorkest speelt de Dans Bacchanaal uit Samson en Delilah van Saint-Saëns. Na de pauze wordt het podium uitgebreid om plaats te maken voor het AJO en het Symfonieorkest. Zij spelen met een gigantische bezetting de eerste symfonie van Gustav Mahler onder leiding van René Gulikers. Genoeg moois om te komen luisteren! Hier kun je digitaal kaarten kopen.

 

Nagenieten

Ga nog even nagenieten van onze heerlijke concerten op de lustrumdag van 7 april 2019. Klik hier om de aftermovie op youtube te zien.

De eerste symfonie van Mahler, samen met het AJO!

Ja, we gaan het echt doen. Viotta Symfonieorkest voert de schitterende eerste symfonie van Gustav Mahler uit. Voor dit geweldige stuk heb je liefst een enorm groot orkest tot je beschikking, en omdat we voor dit lustrumjaar op zoek waren naar iets bijzonders, zijn we blij dat het gelukt is om samen te mogen werken met het AJO Jeugdorkest uit Amersfoort. Er komen twee concerten, eentje in Den Haag en eentje in Amsterdam. Kom allemaal luisteren, want dit bijzondere project wil je niet missen!

zondag 30 juni, 14:15, Koninklijk Conservatorium Den Haag
1e symfonie, Gustav Mahler
AJO en Viotta SO onder leiding van René Gulikers
kaartverkoop, klik hier

zondag 14 juli, 14:15, Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
1e symfonie, Gustav Mahler
AJO en Viotta SO onder leiding van Rolf Buijs
kaartverkoop, klik hier

Viotta Symfonieorkest, april 2019
Foto: Annemiek Kool

 

Geweldig FEEST!

Zes orkesten in vier prachtige concerten, veel enthousiast publiek en een fantastische sfeer in de foyer dankzij de hulp van een heleboel actieve vrijwilligers! Op 7 april vierden we dat onze vereniging 30 jaar bestaat.

Het was mooi om te zien dat Viotta een bloeiende vereniging is en het was ook hartverwarmend om zoveel mensen die actief waren in de afgelopen dertig jaar te mogen verwelkomen: dirigenten, oud-bestuursleden, ereleden… Allemaal brengen ze mooie verhalen mee. Heel erg veel dank aan iedereen die voor of achter de schermen hard heeft gewerkt om dit feest mogelijk te maken!

 

Foto: annemiekkool.nl

Faust nog een keer uitgevoerd

Een van de succesnummers was de voorstelling “Faust, een duivelse vertelling” met het Jeugdorkest o.l.v. Coen Stuit en met acteur Steef Hupkes. Als je de voorstelling gemist hebt of als je hem nog een keer wilt zien, ga dan op 11 mei naar het concert als onderdeel van het festival Classical Encounters.

Foto: annemiekkool.nl

Mahler samen met het Amersfoorts Jeugdorkest AJO

De volgende Lustrumactiviteit is de uitwisseling tussen het Amersfoorts Jeugdorkest en ons Symfonieorkest. Beide orkesten samen zullen op 30 juni in het Koninklijk Conservatorium en op 14 juli in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de Eerste Symfonie van Gustav Mahler laten klinken. De eerste gezamenlijke repetitie afgelopen weekend klonk veelbelovend, dus zorg dat je erbij bent!

 

 

 

Viotta is jarig!!!

Dit jaar bestaat Viotta 30 jaar. En dat vieren we. We vieren de muziek! We vieren dat Viotta uit meer dan 220 jonge musici bestaat die elke week bij elkaar komen om samen te spelen.


We zijn het jaar gestart met mini-taartjes voor alle leden bij het Nieuwjaarsconcert. Nu volgen er nog veel meer feestelijke activiteiten. Hoogtepunt was  de lustrumdag op 7 april met vier concerten door zes Viotta-orkesten in het Koninklijk Conservatorium. Daarna staat de grootse eerste symfonie van Mahler op het programma die door het Viotta Symfonieorkest samen met het AJO Jeugdorkest uit Amersfoort in Den Haag en Amsterdam zal worden uitgevoerd. En er volgen nog meer feestelijke activiteiten in de loop van het jaar, waaronder mogelijk een opdrachtcompositie in het najaar voor alle Viottaleden tezamen.

 

Ooievaarspas bij Viotta

Ook dit jaar kun je terecht bij Viotta Jeugdorkesten met je Ooievaarspas. We hebben onze inschrijving bij de Gemeente Den Haag weer geregeld. Als je gebruik wilt maken van je Ooievaarspas, meld dat dan bij je orkestbegeleider. Die zal je dan in contact brengen met de penningmeester die helpt met het scannen en de registratie.

Nieuwsgierig naar de altviool of contrabas?

Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met de altviool of contrabas? Dat kan! Kom naar de gratis kennismakingscursus voor Viottaleden in januari en februari 2019. Meer informatie vind je hier.

Even voorstellen: Marijn Drolsbach als nieuwe dirigent bij Viotta

Vanaf de herfstvakantie staat Marijn Drolsbach voor het Viotta Juniorensemble. We zijn blij dat Marijn als ervaren muziekdocent, dirigent en enthousiasmerend violist het muzikale team van Viotta komt versterken. Meer over Marijns achtergrond vind je hier.

We gaan weer beginnen!

Zaterdag 1 september gaan alle vijf Viotta-orkesten weer beginnen. Na een lange zomerstop en een geweldige tournee van het Symfonieorkest in de Provence gaan we  weer verder. Komend verenigingsjaar 2018-2019 vieren we ons 30-jarig lustrum! Er komen bijzondere concerten aan en hele mooie stukken voor alle Viottaleden. Voor alle nieuwe Viottaleden, wees welkom!

 

Nieuwe sponsor: Pieter Smit Group

In de aanloop naar de tournee naar de Provence is het gelukt om een belangrijke sponsor te werven: Pieter Smit Group. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de logistieke organisatie van evenementen en artiestieke zaken, en sponsort Viotta met een zeer scherpe prijs voor het instrumentenbusje. Geweldig!

 

 

Crowdfunding voor tournee meer dan geslaagd!

Op zaterdag 26 mei bleek de crowdfundingsactie "Viotta verlegt grenzen" een groot succes. We hebben door meer dan 100 gulle donateurs 103% van het streefbedrag binnengehaald. Daardoor weten we nu zeker dat al het slagwerk, alle contrabassen, trombones en de tuba veilig mee kunnen worden vervoerd naar de Provence. Donateurs, BEDANKT voor al jullie bijdragen!!! 

Wanneer en hoe de tegenprestaties voor de donateurs zullen worden gerealiseerd, communiceren we zo snel mogelijk aan hen persoonlijk per email. 

Bekijk onze FLASHMOB!

Op zaterdag 28 april heeft Viotta haar grenzen verlegd. We hebben een FLASHMOB gedaan op de muziek van Grieg " In de hal van de bergkoning" uit Peer Gynt in de tochtige, onheilspellende Turfmarkt van Den Haag. Kijk hier hoe het publiek verrast werd! 

De FLASHMOB is in samenwerking met de Gemeente Den Haag tot stand gekomen om daarmee het Central Innovation District (CID) te lanceren.

FLASHMOB: Den Haag ontmoet Viotta

Op zaterdagmiddag werd de Turfmarkt in Den Haag voor even omgetoverd tot de concertzaal van Viotta. Meer dan 70 orkestleden verrasten het winkelend publiek op het onheilspellende verhaal over de Noorse Bergkoning van Grieg. De weergoden werkten mee en zorgden voor de juiste entourage van veel stromende regen. Bekijk hier de pakkende foto's van de verbaasde voorbijgangers en geconcentreerde musici die gemaakt zijn door Martijn Beekman.

Doel van de flashmob is om de crowdfundingsactie "Viotta verlegt grenzen" te promoten, zodat we in de zomer op tournee kunnen. Geef gul en geniet met ons van het buitenspelen!

 

Viotta verlegt grenzen!

Op 14 april is de crowdfundingsactie gelanceerd om de laatste euro's binnen te halen voor de tournee. Kijk snel hier en gebruik je hele sociale netwerk om zo veel mogelijk donateurs binnen te halen. Gebruik Facebook, email, Instagram, WhatsApp en wat je maar wilt om aandacht te krijgen voor de crowdfundingsactie!

 

Geld bij elkaar gespeeld voor de tournee!

Bij een verjaardag van een overbuurman hebben Viottaleden spontaan het initiatief genomen om met een kamermuziekoptreden geld in te zamelen voor de tournee. Dasha, Tijmen en Judit hebben een overbuurman, Jan Luyt, verrast op mooie muziek en zijn verjaardaggasten gevraagd te doneren. Er is nu al meer dan €170 binnengehaald en misschien volgen er nog meer spontane giften van het publiek. Geweldig gedaan!!! 

 

Intieme strijkjes voor bewoners van Huize Royal

Op 8 februari hebben verschillende ensembles van het Viotta Symfonieorkest kamermuziek gespeeld voor een dankbaar publiek, bewoners van Huize Royal in Scheveningen. Er was een programma gemaakt van gevarieerde stukken die goed werden ontvangen door het publiek. De opbrengsten van dit kamermuziekoptreden komen in de kas terecht om de tournee te bekostigen. Alle musici, bedankt voor jullie inzet en muzikale kadootjes aan de bewoners.