Het Juniorensemble van Viotta staat onder leiding van dirigent Inge Reinders. De ervaring die in het Voorbereidend Ensemble is opgedaan wordt in het Juniorensemble verder uitgebouwd in groter orkestverband van ongeveer 60 kinderen. Voor kinderen die niet eerder in het Voorbereidend Ensemble speelden en die al wat verder zijn in de beheersing van hun instrument vormt het Viotta Juniorensemble in veel gevallen de entree tot de vereniging.

Naast het werken aan essentiële vaardigheden voor muziek maken in orkestverband staat plezier in het samenspel voorop. Het Juniorensemble speelt arrangementen die qua moeilijkheidsgraad zijn afgestemd op de muzikale mogelijkheden en instrumentale vaardigheden van de orkestleden. De resultaten worden gepresenteerd tijdens diverse concerten en zijn altijd zeer de moeite waard.

Behalve de muzikale activiteiten vindt zo nu en dan een uitstapje plaats, bijvoorbeeld naar de Efteling of het Archeon. Zeer geliefd bij de orkestleden zijn de studiedagen met het samen pannenkoeken eten. 

Bladmuziek

Orkestleden kunnen na inloggen in het submenu Juniorensemble een pagina met Bladmuziek zien. Hier vind je de bladmuziek die je dit seizoen gaat spelen. Download alleen jouw partij. Op het gebruik van deze bladmuziek zitten meestal auteursrechten, waarvoor Viotta betaald heeft. Gebruik de bladmuziek dus niet zomaar ergens anders voor. Overleg eerst met je orkestbegeleider en/of dirigent als je de bladmuziek toch wilt gebruiken. 

De muziek die nu voor het nieuwe seizoen 2017-2018 op het programma staat, vind je hieronder.
Zorg dat de muziek ook in die volgorde in je map zit.

1. Around the linden tree
2. In the hall of the mountain king, Grieg
3. March of the bowmen, F. Curzon