Ouders en verzorgers, graag even uw aandacht voor het volgende:

De buurtbewoners rond het HML hebben geklaagd over de overlast die veroorzaakt wordt door aan- en afrijdende Viotta-ouders op zaterdagen. Het grote aantal auto’s is op zich al vervelend, maar vooral ook dat ze op onhandige plaatsen stoppen of parkeren, en daardoor verkeersopstoppingen veroorzaken. Het gaat met name om de smalle  straten Nassau Odijckstraat / Nassau Bredastraat vlak voor het HML, waar het tijdens de Viotta “spitsuren” (1500, 1700, 1900u) erg druk wordt.

Om de overlast tegen te gaan, heeft Viotta zelf een paar maatregels voor ‘buurtvriendelijk rijden’ geformuleerd, die hier worden gepresenteerd. Wij verzoeken alle ouders vriendelijk om deze regels zoveel mogelijk te respecteren. Zie onderstaande plattegrond.

1. Als je in Den Haag woont: Kom zo veel mogelijk  met de fiets of het openbaar vervoer.
2. Vermijd zoveel mogelijk het rijden en stoppen/parkeren in de Nassau Odijckstraat.
3. Parkeer bij voorkeur langs de Jan van Nassaustraat. Zorg wel voor een veilige parkeersituatie .
4. Auto's die via het Zuid-Hollandplein aan komen rijden, en niet van plan zijn om bij het HML te parkeren: Zet kinderen af voor de slagboom (altijd open, groen kruisje op plattegrond) van het parkeerterrein van Rijkswaterstaat, en laat de kinderen zelf de laatste 100m lopen langs de Nassau Odijckstraat. Rijd vervolgens links + rechtdoor via Nassau Zuijlensteinstraat (zie punt 2.)

Alvast heel veel dank voor jullie medewerking, ook namens de buurtbewoners!
Vriendelijke groet,

Het  Viotta-bestuur