Vandaag is de digitale kaartverkoop van de Voorjaarsconcerten op 3 april aanstaande gestart via deze link. Het Viotta Juniorensemble en het Viotta Jeugdorkest laten in het eerste voorjaarsconcert een aantal bekende, klassieke stukken horen. Het Juniorensemble speelt werken van Prokofjev, Smetana, Strauss en Van Beethoven. Zij beginnen met het speciaal voor Viotta gecomponeerde stuk ‘Etudes voor jeugdorkest’ van Hugo Bouma dat voor het eerst zal worden uitgevoerd, een première! Na de pauze zal ook het Jeugdorkest een andere etude van Bouma ten gehore brengen. Ook dit is een première. Het Jeugdorkest speelt tevens de vrolijke Peasant Suite van Bartok, Maurerische Trauermusik van Mozart en sluit af met het vierde deel van de eerste symfonie van Brahms.

Hierna is het podium voor de jongste en de oudste Viottaleden. Het Voorbereidend Ensemble (VBE) en het Symfonieorkest (SO) geven samen om 16:30 een concert. In het Voorbereidend Ensemble leren de orkestleden de eerste beginselen van het samenspelen en wennen zij aan het musiceren in een groot ensemble. Het repertoire is daarop aangepast. Het VBE speelt voor de pauze. In het Symfonieorkest spelen orkestleden in de leeftijd van 15 tot ongeveer 20 jaar. Zij hebben allen jarenlange ervaring met het musiceren in orkestverband en spelen originele werken. In dit concert staat na de pauze de schitterende, romantische vierde symfonie van Tchaikovsky op de lessenaar. We hopen dat de jonge Viottaleden door dit concert geïnspireerd worden om door te blijven spelen en ook verliefd worden op symfonische muziek.

Het SO mag deze symfonie op 3 juli nog een keer uitvoeren, maar dan in de grote Concertzaal van AMARE samen met het Landesjugendorchester uit Hamburg. Tezamen zal dan een orkest worden gevormd van meer dan 100 orkestleden. Ook een bijzonder evenement om vast in uw agenda te zetten.