Vanaf 14 oktober is Nederland in een gedeeltelijke lockdown. Er zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Gelukkig wordt muziekbeoefening gezien als maatschappelijk wenselijk en zijn jeugdverenigingen uitgezonderd van de maximale groepsgrootte van 30 personen. Dat betekent dat Viotta kan blijven repeteren!

Vanzelfsprekend nemen we de overheidsmaatregelen serieus en proberen we de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. Daarom houden we vast aan de al eerder bekend gemaakte regels bij de activiteiten van onze vereniging, zie ook het Viotta Coronaprotocol. Hieronder ter herinnering de meest recente afspraken die al vanaf 2 oktober gelden. Nieuw is dat we alle viottaleden en hun ouders vragen te overwegen zo min mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer omdat de overheid specifiek heeft gevraagd het openbaar vervoer zo veel mogelijk te ontlasten.

  1. Zo min mogelijk volwassenen binnen
    Ouders en begeleiders kunnen niet meer mee naar binnen in de school en kunnen ook niet tijdens repetities binnen wachten. Alleen aspirantleden die voor het eerst komen, kunnen met één ouder/begeleider, liefst beperkte tijd, naar binnen.
  2. Geen ouders op het plein bij de fietsenstalling
    De orkestleden van VBE, JE en JO die via de ingang bij de fietsenstalling naar binnen gaan, wordt gevraagd afscheid te nemen van hun ouders, voordat ze het schoolplein met de fietsenstalling op komen. Op deze manier willen we voorkomen dat er een lange rij ontstaat bij de ingang waarin volwassenen te dicht op elkaar staan.
  3. Mondkapjes dringend geadviseerd
    Tijdens het binnenkomen, de pauzes en het verlaten van de repetitieruimte worden de orkestleden van JO, JS en SO dringend geadviseerd mondkapjes te dragen. Tijdens de repetities zelf als iedereen op zijn plek zit, hoeft dat niet. Orkestbegeleiders en andere vrijwilligers, die in de school zijn om te helpen bij de deurwacht, repetities en de opbouw/afbouw van de orkesten, worden ook dringend geadviseerd mondkapjes te dragen.

Vragen
Als je vragen hebt over de coronaregels bij Viotta, neem dan contact op met je orkestbegeleider of mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..