De Nederlandse Viooldag is een jaarlijks event voor violisten van 6 tot en met 26 jaar. De hele dag kunnen de deelnemers meedoen met diverse workshops en masterclasses die met viool te maken hebben en gegeven worden door bekende namen uit de Nederlandse vioolwereld. Het maakt niet uit of je pas viool speelt, of dat je sinds je geboorte viool speelt, iedereen is welkom.

Ook is er een workshop speciaal voor viooldocenten, dus neem gerust je viooldocent mee. En wie geen viool speelt, maar gewoon nieuwsgierig is, ook zij zijn welkom om te kijken en te luisteren.

Naast de workshops en masterclasses zijn er ook concerten en ons eigen Voorbereidend Ensemble zal een van de lunchconcerten verzorgen. Speciaal voor de leden van het Voorbereidend Ensemble zal er een improvisatieworkshop gegeven worden door Jasper le Clercq

Dit jaar zal de Nederlandse Viooldag plaats vinden op zondag 24 oktober in het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen van het Utrechts Conservatorium aan de Mariaplaats in Utrecht.

Kijk op de site van Het Nederlands Vioolconcours voor meer informatie over prijzen, workshops en concerttijden. En uiteraard kun je je meteen inschrijven en aanmelden voor één of meerdere workshops. Twijfel je nog? Klik hier voor een korte impressie van de Viooldag 2019.

Leden van het Voorbereidend Ensemble krijgen gratis toegang en twee toegangskaarten voor ouders / familieleden.