Op zaterdag 7 januari 2023 gaan we het nieuwe jaar weer met het traditionele nieuwjaarsconcert inluiden, net als het beroemde orkest uit Wenen, de Wiener Philharmoniker. Kijk maar eens hier, als je het niet kent. Omdat het bijna drie jaar geleden is dat we het vorige nieuwjaarsconcert konden organiseren, brengen we graag even in herinnering wat deze VIOTTA-traditie inhoudt.

Eén groot orkest!

We vormen met alle VIOTTA-orkesten tezamen één heel groot orkest in de aula van het HML. Samen geven we dan een mini-concert en voeren een passend stuk uit, zoals bijvoorbeeld de Radetskymars of Ode an die Freude. Daarna maken we de aula leeg om met zijn allen een Potluck te houden. De orkesten studeren van te voren en op de dag zelf de muziek in. Daarna wordt de aula beetje bij beetje per orkestgroep gevuld. Zo vormen bijvoorbeeld de celli van alle vijf de VIOTTA-orkesten samen de cellogroep van het grote orkest. Hetzelfde geldt voor alle 1e violen, 2e violen, fluiten, klarinetten etc.

Potluck?

Bij een Potluck neemt iedereen iets lekkers mee, wat je zelf gemaakt hebt. Het kan iets hartigs zijn of iets zoets. We zorgen voor lange tafels waarop alles gepresenteerd wordt. Na afloop van het concert gaan we met alle VIOTTA-leden en hun familie genieten van al dat lekkers. Zo maken het nieuwjaar tot een muzikaal feest! In de weekmails van de orkesten volgt vlak voor de kerstvakantie het programma met wanneer welk orkest repeteert en hoe laat het nieuwjaarsconcert gaat beginnen. Het is geen formeel concert waarvoor je een kaartje hoeft te kopen, maar is bedoeld voor je familie. En belangrijk is dat je iets lekkers meeneemt voor de Potluck!