Op dinsdag 29 sept heeft de overheid de coronamaatregelen verder verscherpt aangezien in de regio Den Haag de coronabesmettingen oplopen. Onze repetities kunnen wel gewoon doorgaan. Toch voeren we ook een aantal nieuwe maatregelen door voor onze repetities (zie ook het Viotta Coronaprotocol):

  1. Zo min mogelijk volwassenen binnen
    Ouders en begeleiders kunnen niet meer mee naar binnen in de school en kunnen ook niet tijdens repetities binnen wachten. Alleen aspirantleden die voor het eerst komen, kunnen met 1 ouder/begeleider, liefst beperkte tijd, naar binnen.
  2. Geen ouders op het plein bij de fietsenstalling
    De orkestleden van VBE, JE en JO die via de ingang bij de fietsenstalling naar binnen gaan, wordt gevraagd afscheid te nemen van hun ouders voordat ze het schoolplein met de fietsenstalling op komen. Op deze manier willen we voorkomen dat er een lange rij ontstaat bij de ingang waarin volwassenen te dicht op elkaar staan.
  3. Mondkapjes geadviseerd
    Tijdens het binnenkomen, de pauzes en het verlaten van de repetitieruimte worden de orkestleden van JO, JS en SO dringend geadviseerd mondkapjes te dragen. Tijdens de repetities zelf als iedereen op zijn plek zit, hoeft dat niet.
  4. Orkestbegeleiders en andere vrijwilligers die in de school zijn om te helpen bij de deurwacht, repetities en de opbouw/afbouw van de orkesten worden ook dringend geadviseerd mondkapjes te dragen.

De orkestbegeleiders, dirigenten en andere vrijwilligers zullen proberen de repetities op een prettige en veilige manier doorgang te laten vinden. We hopen op uw begrip en flexibiliteit in deze lastige omstandigheden die veel van de flexibiliteit van eenieder vergt. Voor de kinderen is het lastig dat er voortdurend leuke dingen niet door kunnen gaan. We willen proberen de repetities doorgang te laten vinden, maar tegelijkertijd natuurlijk de adviezen van overheid zorgvuldig opvolgen om op een veilige manier muziek te kunnen maken.

Vragen
Als je vragen hebt over de coronaregels bij Viotta spreek dan de Viotta coronacoördinator aan die herkenbaar is aan een geel hesje of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor praktische zaken van je eigen orkest kun je zoals gebruikelijk terecht bij je eigen orkestbegeleider.