Na bijna een jaar zonder concerten, kunnen we nu eindelijk weer! Op 13 en 19 december gaan we los en de afstand muzikaal overbruggen en een groot publiek bereiken. 

Eerste kerstconcert, 13 december 20:15

Het Viotta Jeugdorkest speelt stukken van Verdi, Mascagni en Bizet. Daarna volgt het strijkersensemble Jeugdsinfonietta dat de soliste Anneke Attema begeleidt in het concertino voor contrabas van Larsson. Deze uitvoering is de Viottaprijs van het Prinses Christinaconcours die Anneke recent heeft gewonnen. Daarnaast voert het Jeugdsinfonietta een nieuw werk uit van een van haar orkestleden Seija Kikstra. Beide orkesten staan onder de leiding van Coen Stuit. Het Viotta Symfonieorkest wordt gedirigeerd door René Gulikers en zal de Egmontouverture van Van Beethoven uitvoeren. Het concert wordt afgesloten met een van de meesterwerken van Mendelssohn, de derde symfonie.
 

 

Tweede kerstconcert, 19 december 19:30

Dit is een gezamenlijk concert van het Voorbereidend Ensemble en het Juniorensemble, die respectievelijk geleid worden door Esther Damsma- in ’t Groen en Marijn Drolsbach. De jongste leden van Viotta beginnen het concert met enkele korte stukken die worden opgevolgd door een nieuwe compositie van een Viottalid, Gjalt Kikstra. Daarna speelt het Juniorensemble onder andere dansen van Borodin, Dvorak en Tsjaikovski.